Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

A Nyírő Gyula OPAI humánerőforrás fejlesztése

 

430 eu szoc alap felso VEKOP-7.2.4-17-2017-00014

 

Kedvezményezett neve:
Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet
A projekt címe:
A Nyírő Gyula OPAI humánerőforrás fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 149.919.660,-Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%


A projekt olyan egészségügyi humánerőforrás mennyiségi fejlesztését célzó beavatkozásokat valósít meg, amelyek által csökkenthetők az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma, javulnak a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek, valamint a lakosság számára nyújtott ellátások minősége és hatékonysága.

Általános célok: Az egészségügyi ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humánerőforrás biztosításához való hozzájárulás. Olyan középtávú, foglalkoztatást támogató program elindítása, amely bértámogatást nyújt az orvosi, szakdolgozói kapacitások biztosítása érdekében. Az egészségügyi ellátás homogenitásának és egységesen magas szakmai színvonalának biztosítása, ezáltal közvetetten hozzájárulva az életesélyek és az egészségben eltöltött életévek számának növekedéséhez.

Hosszú távú célok: Az ellátási területen élők egészségi állapotának javítása, egészségnyereség növelése. A kórház munkaerő megtartó képességének fokozása, a fluktuáció csökkentése. A társadalmi esélykülönbségek csökkentése. Az ellátásszervezés gördülékennyé tétele. Az egészségügyi szolgáltatások humán erőforrás feltételeinek javítása. A komplex egészségügyi szakellátás hozzáférhetőségének biztosításával hosszútávon remélhető a térségben regisztrált megbetegedések számának csökkenése, a betegek gyógyulási esélyének növekedése, ezáltal a térségi életszínvonal emelkedése.

Konkrét célok: Az intézmény fejlesztésének konkrét célja, hogy a fekvő -és járóbeteg szolgáltatások humán erőforrás feltételeit javítsa a betöltetlen álláshelyek csökkentésével, a hiányszakmákban dolgozók számának növelésével, valamint az elöregedő korösszetétel fiatalításával. A képzettebb, motiváltabb, kevésbé túlterhelt humán erőforrásokkal biztosított egészségügyi szolgáltatások színvonal emelkedése következtében az ellátási területen élő lakosság számára az egészségügyi szolgáltatásokhoz való nagyobb esélyű hozzáférés, valamint nagyobb egészségnyereség érhető el. A projektben szakorvosok és szakdolgozók intézményi hiányszakmákban történő alkalmazása, valamint szakvizsga megszerzést követően új munkakörben történő foglalkoztatása valósul meg.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 12. 31.
A projekt azonosító száma: VEKOP-7.2.4-17-2017-00014
 

von760
 

 

 

         
 

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo