Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

Logo2uj

Új képalkotó berendezést adtak át az OKITI-ben

Közzétéve: 2014. október 29

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben szeptemberben helyezték üzembe a központi forrásból vásárolt 3 Teslás MR berendezést, ami a központi idegrendszer képalkotó vizsgálatában a legmodernebb módszerek alkalmazását teszi lehetővé.

A készülék megvásárlását a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) biztosította. A készülék teljes ára bruttó 558.800.000 Ft. A fennmaradó 41.200.000 forintból MR kompatibilis eszközökkel - altatógéppel, betegszállító kocsikkal, oxigénadagoló rendszerrel, laryngoscope set-tel - egészült ki a diagnosztikai tevékenység.

A berendezés nem csak nagyfelbontású és különleges kontrasztú szeletképek készítését teszi lehetővé, de segítségével különböző funkcionális vizsgálatok is elvégezhetők, amivel a működő agy feltérképezését, ennek megfelelően korrektebb műtéti tervezést képes biztosítani. Az idegsebészeti beavatkozások pontosabban tervezhetők, a műtétek megbízhatóbban kivitelezhetők, ezzel növelve a műtét során a megkímélhető agyterületek meghatározását. Az MR spektroszkópia a daganatok jellemzésére, a malignitas mértékének meghatározására alkalmas módszer, a perfúziós és diffúziós vizsgálatok a stroke diagnosztika pontosságának meghatározásában jelentenek előrelépést.

A Siemens Magnetom Verio típusú berendezés széles alagúttal rendelkezik, ami a betegek kényelmét segíti, és lehetővé teszi a klausztrofóbiások vizsgálatát is. Az új MR berendezés a tudományos kutatás legmagasabb igényeit is kiszolgálja, így lehetővé válik, hogy az Intézet a betegellátás mellett világszínvonalú kutatási projektekbe is bekapcsolódjon.

 

(sajtóközlemény)

 

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo