Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Új sürgősségi betegfelvételi rendszer

Közzétéve: 2015. máj. 20

A Nyírő Gyula Kórház - Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben pályázaton elnyert pénzből új pszichiátriai felvételes részleget alakítottak ki – adott tájékoztatást Dr. Németh Attila, az intézet főigazgatója. Ezentúl ez a részleg fogadja a pszichiátriai tünetekkel érkező betegeket, és ha szükséges, akkor 24 órás megfigyelést követően döntik el, hogy a beteg ambulánsan elbocsátható-e, vagy kórházi felvétel esetén melyik osztályra kerüljön.

 

von760

   

 

Három lábon álló akut ellátás


Az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben KMOP támogatás felhasználásával három akut pszichiátriai ellátást biztosító részleg kialakítása történt, amik tehermentesítik az összes többi nyílt, területi ellátást biztosító osztályt – számolt be a strukturális átalakításról Dr. Gaszner Gábor, a Központi pszichiátriai-betegfelvételi részleget vezető orvos.

     
 

Gyorsabb és hatékonyabb ellátás


Az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben a közelmúltban kialakított Központi felvételi részlegen, illetve a szubintenzív részlegen zajló munkáról és a kezdeti tapasztalatokról adott tájékoztatást Fakan Éva és Jónás Tímea, az egyes részlegeket vezető ápoló. Az eddig eltelt idő rövidsége ellenére is érzékelhető, hogy az átalakításnak köszönhetően gyorsabbá és hatékonyabbá vált a pszichiátriai betegek ellátása.

     
 

Letisztult betegutak


A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházcsoportban 5 évvel ezelőtt alakítottak ki sürgősségi pszichiátriai fogadóhelyet, ahova a megyében működő négy sürgősségi osztály küldheti a pszichopatológiai eltéréseket mutató betegeket. A kedvező tapasztalatokról Dr. Kancsev Alexander osztályvezető főorvos számolt be, aki kiemelte, hogy ezzel a strukturális átalakítással letisztultak és egyértelművé váltak a betegutak.

     
 

Kulcsszavak a struktúra és a szűrés


Angliában szerzett szakmai tapasztalatait is felhasználva kezdi meg Dr. Blazsek Péter a XIII. kerületi Pszichiátriai gondozó élén a munkát. Elmondása szerint a pszichiátriai betegek ellátása terén a két kulcsszó a struktúra és a szűrés. Ezek mentén kívánja megszervezni azt a gondozói tevékenységet, aminek segítségével a pszichiátriai betegek minél hamarabb vissza tudnak illeszkedni a társadalomba.

     

 
 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo