Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Jónás Tímea a Nyírő-OPAI dolgozója megnyerte az Aranypánt díjat

Közzétéve: 2016. április 15

 

Az elismerést olyan roma hétköznapi hősök kaphatják, akik a mindennapi életükben példaként szolgálnak roma és nem roma környezetük számára.

jonas timea aranypant dij v360Nem is lehet kérdés, megérdemli-e Jónás Tímea az Aranypánt-díjat: hatalmas ováció tört ki, amikor elhangzott a neve. A Nyírő Gyula Kórház főápolója egy szabolcsi cigánytelepről indult. Kitűnő tanuló létére csak negyedikben került be a „magyar osztályba”, ahol a hátsó padba ültették.

Egy ország nemcsak attól nagy, hogy a határait három tenger mossa, hanem a benne élő emberektől is. Magyarországot olimpiai bajnok sportolókként, világhírű zenészekként, vagy a dolgukat tisztességesen végző, hétköznapi hősökként a romák is naggyá teszik – A Roma Sajtóközpont (RSK) és rengeteg civil partnere erre a tényre hívták fel a figyelmet április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon a fővárosban és sok vidéki helyszínen megrendezett programjaikkal. Az április 8-i eseménysorozat fénypontjaként az RSK második alkalommal adta át az Aranypánt-díjat annak a hétköznapi roma hősnek, aki az olvasóktól a legtöbb szavazatot kapta.
 

 
Jónás Tímea a Nyírő Gyula kórház főápolójaként négy részleget vezet és 171 betegágyra felügyel. Áprilisban az Alzheimer-kórról fog szakmai előadást tartani a Budapesti Kongresszusi Központban az Alzheimer Világkonferencián.
Jónás Tímea a Szabolcs megyei Tuzséron született egy hétgyerekes családban. Szülei a vasútnál dolgoztak, és bár többször is kiváló dolgozóként tüntették ki őket, cigány telepen éltek nagyon szegény körülmények között – írja a lap az ápoló portréjában. Általános iskolában és a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumban is nagyon jó tanulónak számított, egyetlen roma tanulóként kiváló eredménnyel érettségizett. Pesten szerezte meg az egészségügyi szakképesítését, tanulmányait annak köszönhetően tudta finanszírozni, hogy egyik tanára segédápolói állást kínált neki.
Korábban az egykori Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem (HIETE) munkatársaként dolgozott, ápolói munkája mellett gyógyszerkutatásokban is részt vett, majd a HIETE megszűnése után a Nyírő Gyula kórházba került, ahol egy év után lett a részleg vezetője. Itt időközben megszerezte a pszichiátriai szakápoló végzettséget is, ennek köszönhetően nevezték ki a Nyírő Gyula Kórház pszichiátriai osztályának főosztályvezető ápolójává.
Tavaly a skizofrénia visszaesésének megelőzéséről tartott előadást egy szakmai konferencián.
 

 
A második alkalommal odaítélt Aranypánt-díjra több mint 22 ezer szavazat érkezett. A nemzetközi roma napon rendezett ünnepségen majdnem felrobbant az Aranytíz Kultúrház nagyterme, amikor bejelentették, hogy Jónás Tímea kapja az elismerést. Legalább száz ember felállva tapsolt.

Az új Aranypánt-díjasnak pedig elcsuklott a hangja a meghatottságtól. Sorolta, ki mindenkinek tartozik köszönettel. Először is a szüleinek, akik tisztességes embernek nevelték, férjének és gyerekének. Tőlük elnézést kért, amiért munkája miatt nem mindig kerül vacsora az asztalra, majd köszönetet mondott a Nyírő Gyula Kórház vezetőinek és kollégáinak.
 

 
„Nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy idáig eljuthattam, és örülök annak, hogy motiválhatom az embereket. Azon leszek a későbbi idők folyamán is, hogy jó példát tudjak mutatni, és minél több beteget tudjunk gyógyítani. Számomra ez a legfontosabb.”
 

 

 

A Nyírő-OPAI vezetősége
gratulál Jónás Tímeának az Aranypánt-díjhoz,
további munkájához sok sikert kívánunk!

 

 

 

Forrás / szöveg:

A témában megjelent sajtóanyagokból készült válogatás, összefogalaló

Fotó:

Farkas András / RSK - az index.hu oldalon "Jónás Tímea, az Aranypánt-díj kitüntetettje" címmel megjelent fényképe

von760  


A témában megjelent sajtóanyagok:

 

 

 

 

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo