Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

Sikeres jubileumi szakdolgozói kongresszus a Nyírő Gyula OPAI szervezésében

Közzétéve: 2019. október 01

Idén intézetünk vállalta el a Pszichiátriai Szakdolgozók XX. Országos Kongresszusának megszervezését. A háromnapos gárdonyi rendezvényen változatos szakmai és közösségi programok biztosítottak lehetőséget a továbbképzésre és a kikapcsolódásra egyaránt.

800 DSC07255A kiváló visszajelzéseket kapó kongresszuson több, mint százhetven résztvevő - többségük szakdolgozó - jelent meg, közülük ötvenen a Nyírő Gyula OPAI-t képviselték. Kollégáink az előadások terén is kitettek magukért, hiszen húszan álltak ki a pódiumra, hogy bemutassák az intézetben folyó szakmai munkát.

"A jól szervezett ellátórendszerben megfelelő létszámú, boldog, jól képzett ápoló szolgálja leginkább a pszichiátriai betegek legteljesebb gyógyulását. De hogyan érhetjük el ezt az ideális állapotot?" - tette fel a kérdést nyitóbeszédében Sallai Zsuzsa, a Nyírő Gyula OPAI ápolási igazgatója. Többek között erre kínáltak választ az elhangzó előadások, de a többi prezentáció is izgalmas témaköröket érintett, például a pszichiátriai gondozók és közösségi ellátást, az ápolói hivatás perspektíváit vagy a művészetek szerepét a pszichiátriai betegek ellátásában.

A 46 gondolatébresztő előadás mellett a jelenlévők érzékenyítő tréningen vehettek részt vagy beülhettek a 3 workshop egyikére. Ezeken a műhelyeken saját élményt szerezhettek az énkép bemutatásában rendhagyó módon alkalmazható arcterápiával kapcsolatban, megvitathatták a pszichiátriai szakápolók helyét és feladatát az osztályos terápiákban, és tárgyalták az agressziókezelés kérdését is a pszichiátriai sürgősségi gyakorlatban.

A kongresszus szakmai programjai mellett a szakdolgozók szabadidejüket is változatosan tölthették el. A szünetekben a szakmai tapasztalatcsere mellett megtekinthető volt a Nyírő Gyula OPAI Művészetterápiás Részlegének munkáiból összeállított kiállítás, esténként pedig a résztvevők sárkányhajóztak, bowlingoztak és tánctudásukat is próbára tehették.


 800 DSC07249800 DSC07251800 DSC07249

 

 

 

 

 

 

A rendezvényről a fotókat készítette: Szöllősi Mátyás

 

 

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo