Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Köszönetnyilvánítás

 
 

Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Gyermekkorom óta hiszek Istenben. Egy csodálatos család, szerető szülők, minden magadatott. És az ember hajlamos arra, hogy szeret lubickolni a jóban, feledvén azt, hogy ez bármikor, bárkivel megfordulhat. Közel 10 éve vagyok kényszerbeteg. Kényszerbeteg? Azt sem tudtam akkor még, hogy mi az. Elmúlt. Valamiért, az akkor még nem is sejtett életemet és családom, környezetem életét rettenetesen megnehezítő valami – nem szeretem a betegség szót – elmúlt. És 9 évig nyoma sem volt, majd visszatért. Sokkal erőteljesebb és ijesztőbb formában, amivel már egyedül nem bírtam.

Az egyik kórházban mindent megtettek, de én tudtam, éreztem, hogy ez kevés. Tovább kell mennem. Azon imádkoztam, hogy olyan valakihez kerüljek, akiben érzem azt, amit szeretnék. Hogy közös a rezgésünk, hogy elhiszi, hogy megérti, mi az, ami több, mint fél éve rettenetesen felemészt mindannyiunkat. És belépett Ő. Varga Tünde doktornő. Tudtam, és megköszöntem. Beszélgetett velem. Érdekelte mi van velem. Láttam a szemében, hogy azért lett orvos, mert AZ akart lenni. Segíteni akart. 2015. augusztus 31-én felvett az osztályra. És elkezdődött. 9 kemény hét.

Az, amit én az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet II. számú pszichiátriájának IV. emeletén kaptam – azt hiszem, sose felejtem el ezt a nevet – ettől vagyok itt és most. Ettől tudok a zöld kanapén levelet írni Önnek. Nehéz lenne és szándékomban sem áll külön-külön kiemelni mindazon emberek nevét, akik a gyógyulásomat segítenék. Mert mindannyian azok. És azért bátorkodtam az EMBEREK szót csupa nagybetűvel írni, mert Ők ízig-vérig azok. A szeretet, a törődés, az odafigyelés, az empátia mind-mind magas fokon él és működik ezen az osztályon. Kilenc hetet töltöttem ott.

Nem mondom, mert hazudnék – és nem szeretek – hogy meggyógyultam. Igen, vannak még kényszereim. Meglehet, lesznek is. De élek, és a napi életvitelhez szükséges feladatokat igyekszem ellátni, még ha némelyik igen erős nehézséget is okoz. Sosem tudom, hova sodor az élet. De egy biztos. Bárkinek nyugodt szívvel és szeretettel ajánlom a IV. emeletet - azt a bizonyos IV. emeletet -, ahol a 21. század monoton, robotoló, sokszor érzelmekben szegényebb világban az emberi értékek, mint olyanok megmaradtak.

Levelemmel remélem nem zavartam, miden este imába foglalom azokat az embereket, akik ott voltak, ott vannak és remélhetőleg ott lesznek Nekünk, a magyar egészségügy kiváló dolgozói között. Laikusként mást nem is írhatok, a szakma maradjon az Önöké. Minden elismerésem, szeretetem és köszönet azért, hogy az Életemet újra kitölthetik olyan dolgok, amikre fél évvel ezelőtt gondolni sem mertem. Még ha nehéz, de küzdenünk kell ellene. És valamelyest megtanítanak küzdeni, a többi rajtunk múlik.

 

Maradok őszinte tisztelettel és szeretettel:

B.R.

 

2016.01.06.

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo