Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

nygy opai hu

Büfé üzemeltetése

pa bufe

Bővebb információ:

Épület bérlése

pa epulet

Bővebb információ:

von760

Bútorbolt pályázat

Közzétéve: 2021. március 02

     A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (1135. Budapest, Lehel u. 59. sz.) az ÁEEK 15/2018. számú hasznosítási szabályzata, a nemzeti vagyonról 2011. évi CXCVI, törvény (NvTv.), az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján nyílt pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő Lehel utca 59-61. sz. alatt nyilvántartott ingatlanon (megközelítés a Róbert Károly krt. 82-84. sz. felől, Budapest XIII. Belterület) lévő 125 m2 területű önálló épület bérletére.
Az épületrészeket a szerződéskötéstől számított határozott, 3 évre terjedő időre, megtekintéskori állapotban kínálja bérbe adására.

A pályázati dokumentáció itt elérhető: LETÖLTÉS

A pályázat lezárult. EREDMÉNY

 

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó stressz és szorongás kezelése egészségügyi dolgozóknál

Közzétéve: 2020. március 25

Csigó Katalin, Kéri Szabolcs
Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet


A koronavírus-járvány régen látott kihívás elé állítja az egészségügyi rendszert. A betegeket ellátó orvosokra, nővérekre és a kórházi teamek minden tagjára extrém pszichés teher nehezedik, mely az előttünk álló időszakban fokozódni fog.

A következő technikák jelentős mértékben segíthetik az egészségügyi ellátó rendszerben dolgozók stresszel való megküzdését és a szorongás csökkentését. Az összefoglalás döntően a Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA), a Kanadai Pszichológiai Társaság (CPA) ajánlásai alapján készült.

ÖNSEGÍTŐ ÉS ÖNGONDOSKODÓ TECHNIKÁK

A stressz- és krízisállapotokban az első és legelemibb feladat, hogy feltegyük a kérdést önmagunknak: mire van szükségünk? Amennyire lehetséges, figyelembe kell venni a saját szükségleteinket. Ha mi magunk nem vagyunk stabilak, nem fogunk tudni másokon megfelelően segíteni.

Bővebben...
 

A TÁMASZ Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg

Közzétéve: 2020. március 25

Kedves Pácienseink!

A járványhelyzet ellenére a TÁMASZ Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg, csak módosul az alábbiak szerint:
Személyes megbeszélésre, konzultációra továbbra is van lehetőség, de ezt előzetesen telefonon kell egyeztetni. Törekedni kell arra, hogy minél több ügy elintézésénél a személyes találkozást elkerüljük a fertőzés kockázata miatt.

Receptírás: A már kezelésben lévő betegeink telefonon tudnak jelentkezni nálunk. A recepteket az EESZT rendszerben rögzítjük. Személyes megjelenésre nincs szükség! A receptet TAJ kártyával a patikákban ki tudják váltani.

Telefonon az alábbi időszakban vagyunk elérhetőek: H-Cs 9:00-14:00; P: 9.00-12.00
Gyógyszerfelírás: H -SZ-Cs: 9:00-13:00


Ha lázas vagy légúti tüneteket észlel magán (pl. orrfolyás, köhögés), kérjük, hogy ne jelenjen meg az ambulancián, telefonon hívja fel háziorvosát a további teendők megbeszélése céljából. Együttműködésüket köszönöm.

Dr. Fórizs Éva
Gondozóvezető főorvos

Bővebben...
 

A Pszichiátriai Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg

Közzétéve: 2020. március 20

Kedves Pácienseink!

A járványhelyzet ellenére a Pszichiátriai Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg, csak módosul az alábbiak szerint:

Személyes megbeszélésre, konzultációra
továbbra is van lehetőség, de ezt előzetesen telefonon kell egyeztetni. Törekedni kell arra, hogy minél több ügy elintézésénél a személyes találkozást elkerüljük a fertőzés kockázata miatt.
Receptírás:
A már kezelésben lévő betegeink telefonon tudnak bejelentkezni. A recepteket az EESZT rendszerben rögzítjük. A receptet TAJ szám megadásával és a személyazonosság igazolásával a patikákban ki tudják váltani.
Telefonos konzultációra
lehetőséget biztosítanak pszichológusaink, orvosaink és szociális munkásunk. Erre igényét az alábbi időpontokban jelezheti.

Telefonos elérhetőség: 06-1-465-2010 vagy 06-1-465-2016

Hétfőtől csütörtökig 8.00-18.00 óra között
Pénteken 8.00 és 11.00 óra között

Bővebben...
 

A március 18-i "Prof. Dr. Bereczki Dániel: Sztroke" előadása elmarad

Közzétéve: 2020. március 16

Kedves Kollégák!

A Leheletnyi Tudomány 2020. március 18-i "Prof. Dr. Bereczki Dániel: Sztroke" előadása a koronavírus-járvány miatt sajnálatos módon elmarad.

Megértésüket köszönjük!

Főigazgatói Titkárság

Bővebben...
 

Április 8-án a rezidens nap elmarad

Közzétéve: 2020. március 16

Kedves Kollégák!

Április 8-án a rezidens nap elmarad a koronavírus-járvány miatt.

Megértésüket köszönjük!

Nyírő Gyula OPAI

Bővebben...
 

„Örömmel fogadunk képzett, elhivatott szakdolgozókat”– Interjú

Közzétéve: 2020. január 23

02

Kihívásokban gazdag, nehéz pálya az ápolóké, munkájukra pedig a fekvőbeteg-ellátás minden területén szükség van. Sallai Zsuzsával, a Nyírő Gyula OPAI ápolási igazgatójával többek között aktuális kihívásokról, a képzések sokféleségéről és a szakdolgozók munkájának támogatásáról beszélgettünk.

Hogyan írhatjuk le a szakdolgozók helyzetét?
Melyek ma a legfontosabb kihívások?

Egészségügyi szakdolgozónak lenni ma szakmailag ugyan olyan szép, mint a korábbi évtizedekben: számtalan szakterülettel, tanulási lehetőséggel, a gyógyult, szükségben segítséget kapó beteg hálás tekintetétől kísért pálya.

Bővebben...
 

Minden, ami addiktológia – Beszámoló a XXII. MAT Kongresszusról

Közzétéve: 2020. január 20

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Magyar Addiktológiai Társaság (MAT) Kongresszusát Siófokon 2019. november 28-30. között. A nívós szakmai eseményen a Nyírő Gyula OPAI kollégái is számos izgalmas előadást tartottak.

16 MAT2019Rögtön a kongresszus nyitónapján szerepeltek munkatársaink, hiszen a „Végletek helyett jó gyakorlatok - Pillanatképek a hozzátartozókkal folytatott munkából” című szekcióban hárman is bemutatták a szenvedélybetegek családtagjaival folytatott munkával kapcsolatos tapasztalataikat. Marjai Kamilla azokat az elméleti vonatkozásokat és gyakorlati lehetőségeket sorakoztatta fel, amelyek a hozzátartozókkal folytatott addiktológiai munkában megjelennek, felvetítve a hazai gyakorlat aktuális pillanatképeit. Mészáros Piroska esetvignettákon keresztül mutatta be a problémaérzékenyítő tréninget mint az előgondozás egyik hatékony intervenciós technikáját, majd Tóth András a kodependens működésmód megjelenéséről és az adekvát segítő hozzáállás kialakításáról beszélt.

Bővebben...
 

Veres Ilona Díjat kapott Dr. Rigó Péter

Közzétéve: 2019. december 03

rigo2

Intézetünk Drogambulanciájának vezetője a Magyar Addiktológiai Társaság Kongresszusán vette át a rangos szakmai elismerést a megelőzés, a kezelés, a társadalmi kommunikáció, a rehabilitáció és az ártalomcsökkentés területén végzett példaértékű teljesítményéért.

Dr. Rigó Péter 1972-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán szerezte meg orvosi diplomáját. 1976-ban neurológia szakvizsgát, 1987-ben pszichiátria szakvizsgát tett, miközben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán 1977-ben klinikai pszichológus diplomát szerzett. 1989-1993 között a strasbourgi École Européenne de Psychothérapie Socie et Somato-Analytique (EEPSSA) által nyújtott pszichodráma módszerspecifikus képzést is elvégezte.1972 és 1983 között az Uzsoki Kórház Neurológiai osztályán adjunktusi munkakörben kezdett praktizálni, 1983-2007 között pedig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (OPNI) már főorvosként dolgozott. Az OPNI bezárásával 2007 óta a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetének osztályvezető főorvosa és drogambulancia vezető főorvosa.

Bővebben...
 

1. oldal / 15

 
Segítség játékfüggőknek és hozzátartozóiknak


Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön által űzött szerencsejáték megnehezíti az életét, vagy hozzátartozója
szerencsejátéka miatt problémái vannak, keresse konzultánsunkat az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36-30-160-0056

Email: jatekszenvedely2019@gmail.com

A konzultáció ingyenes és anonim, valamint teljes titoktartás mellett történik.
 

Kórházi adatok

KSH szám
15846035-8610-312-01 Adószám
15846035-2-42
Számlaszám
 MÁK 10023002-00362746-00000000 
ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Alapítvány


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo

Jelentés 2020

Pszichiátriai gondozói és osztályos
jelentések – 2020
xls-2 128

Gyermek gondozói jelentés
Pszichiátriai gondozói jelentés
Pszichiátriai osztályos jelentés

A 2020. évi jelentések XLS formában tölthetőek le a kiválasztott jelentés szövegére kattintva.

Intézményünk 2021.04.01-től egyesült az Országos Klinikai Idegtudományi Intézettel (OKITI), így létrejött az Országos Mentális, Idegtudományi és Idegsebészeti Intézet az OMIII. A telephelyek információi még a régi weboldalakon érhetők el! Az NYGY-OPAI esetén a jelen weboldalon, az OKITI (1145, Amerikai út 57.) esetén az OKITI oldalán:

 OKITI Logo  OPAI TOVABB 02 2021