Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

Szexuálmedicina szakambulancia

Ambulanciavezető főorvos: Dr. Vizi János
Telefon: (+36-1) 452-9408

„J” épület
 


Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy átmenetileg az ambulancia az alábbi helyre költözött
és a telefonszáma ideiglenesen megváltozott.

szmed


A változásról tájékoztatjuk Önöket.
 

 

Bejelentkezés:

Bejelentkezni telefonon, illetve személyesen lehet. A rendelésre beutaló nélkül, az egész ország területéről jelentkezhetnek az érvényes biztosítással rendelkezők.

Fő profil:

Ambulanciánk a női és férfi szexuális zavarok szakellátó helye. Magyarországon jelenleg egyetlen, a szexuális zavarokra szakosodott, társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető szakrendelője. A munkatársak az Európai Szexuális Medicina Társaság (ESSM) képzését követő vizsgán „Fellow of the European Committee on Sexual Medicine” címet szereztek, amely európai uniós elismertségű.

Feladatunk szexuális zavarok diagnózisának felállítása, a kezelési javaslat felállítása. Profilunk a leggyakoribb szexuális zavaroktól (a merevedészavarok, magömléssel kapcsolatos problémák, női kielégülési nehézségek, a szexuális vágy zavarai, stb.) a parafiliákig (perverziók) öleli fel a szexuális zavarok teljes spektrumát.

Mai tudásunk szerint a szexuális zavarok elsöprő többsége testi és lelki tényezők kölcsönhatásának eredményeképpen alakul ki. Ambulanciánkon ennek megfelelően az első vizsgálatot két szakember közösen végzi, majd a pácienssel egyeztetve meghatározzák a testi, illetve lelki kivizsgálás irányait, végül ezek eredményeire alapozva kialakítják a kezelési tervet.

A szexuális zavarok sokszor valamilyen testi (magas vérnyomás, cukorbetegség, hormonális zavarok, stb.) vagy lelki (depresszió, szorongás, stb.) probléma következtében alakulnak ki. Ambulanciánkon ezeknek a szövődményes eseteknek a komplex megközelítésére törekszünk, szükség esetén a társszakmák (nőgyógyászat, urológia, stb.) szakembereivel együttműködve. Nagyon gyakran különféle belgyógyászati (vérnyomáscsökkentők, vérzsírszint csökkentők, stb.) illetve pszichiátriai (depresszióellenes, szorongáscsökkentő, stb.) gyógyszerek mellékhatásaként jelentkeznek a szexuális problémák. Ambulanciánkon lehetőség nyílik az alkalmazott gyógyszerek áttekintésére, az esetleges terápiaváltással kapcsolatos javaslat kiadására.

 

von760

Munkatársak

Orvosok:

Dr. Takács Éva főorvos – belgyógyász, diabetológus, endokrinológus, laborszakorvos, szexuális medicina szakember (FECSM)
Dr. jur. dr. med. Vizi János főorvos, pszichiáter, igazságügyi pszichiáter szakértő, klinikai farmakológus, szexuális medicina szakember (FECSM)
   
   
   

 

 

 

Kórházi adatok

KSH szám
15846035-8610-312-01 Adószám
15846035-2-42
Számlaszám
 MÁK 10023002-00362746-00000000 
ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Alapítvány


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo

Jelentés 2020

Pszichiátriai gondozói és osztályos
jelentések – 2020
xls-2 128

Gyermek gondozói jelentés
Pszichiátriai gondozói jelentés
Pszichiátriai osztályos jelentés

A 2020. évi jelentések XLS formában tölthetőek le a kiválasztott jelentés szövegére kattintva.

Egy maroknyi csapat elhatározta, hogy a kialakult COVID-19 járvány enyhülésével és a kórházukban az utolsó COVID-os beteg meggyógyulásával „ünnepélyesen” is lezárják ezt az időszakot egy örömtánccal. A csapat június elején kezdett el gyakorolni, nagyon lelkesek voltak, a kihívás egy kis felszabadulást és örömöt hozott az életükbe. A táncolók orvosok, nővérek, asszisztensek, gyógytornászok, dietetikus, adminisztratív, informatikai, oltóponton dolgozók és a higiénia munkatársai voltak.
Fogadják szeretettel táncunkat!