Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

60 éve a betegekért – Jubilált a Neurológiai Osztály

Közzétéve: 2023. október 30

Miután tavasszal megemlékeztünk intézetünk Amerikai úti székhelyének 70, valamint Lehel utcai telephelyének 140 éves fennállásáról, október 18-án az OMIII Nyírő Gyula Központ Neurológiai Osztályának 60 éves jubileumát ünnepeltük egykori és jelenlegi kollégákkal és szakmai partnereinkkel közösen.

neuro60th

Az eseményt Dr. Erőss Loránd főigazgató főorvosunk nyitotta meg, majd az osztály munkatársai tudományos szimpózium keretein belül vázolták a vendégeknek a neurológia fejlődését a telephelyen. Dr. Bokor Magdolna osztályvezető főorvos nyitóelőadásában végigvezette a közönséget a Neurológiai Osztály történetén, hangsúlyozva az összetartó, erős szakmai csapat szerepét.
Dr. Mező Anita, az ITB Centrum vezetője beszámolt az intrathecalisbaclofen kezelésben részesülő betegeink gondozásának tapasztalatairól, míg Dr. Balogh Erzsébet, a Parkinson Centrum munkatársa a Parkinson-kóros betegeink körében előforduló depresszióról és kognitív zavarról tartott prezentációt. Ezt követően Dr. Fazekas Ferenc a Botox Ambulancia vezetőjeként az ultrahang-vezérelt botulinum toxin kezelés előnyeiről beszélt, majd Neuroimmunológiai Ambulanciánk munkatársa, Dr. Gombos Barbara, az ambulancián kezelt sclerosis multiplexben szenvedő betegek gondozási programjának részleteit ismertette. A szimpóziumot Dr. Balogh Eszter, a Fejfájás Ambulancia vezetője zárta, aki hemiplégiás migrénben szenvedő betegek életminőségét vizsgáló kutatásának eredményeit mutatta be.
A tudományos szimpózium végén a Neurológia munkatársai két meglepetéssel is készültek. 90. születésnapja alkalmából köszöntötték az osztály egykori vezetőjét, Dr. Faragó Andrást, majd utódját, az intézetünkben 40 éve dolgozó Dr. Bokor Magdolna jelenlegi osztályvezető főorvost is. Osztályunk szakmai fejlődésének és tudományos eredményeinek áttekintése mellett a rendezvény a viszontlátás öröméről és a közös emlékek felidézéséről is szólt: nagy számban jöttek el az osztály egykori munkatársai, korábbi és jelenlegi együttműködő partnerei, továbbá a szakma prominens képviselőit is körünkben köszönthettük.

2023. október 19.

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo