Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Friss kiadványok

Közzétéve: 2015. február 04

Füredi János, Németh Attila - "a pszichiátria magyar kézikönyve"

     
Pszich250   A pszichiátria az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete. Fontos küldetést tölt be napjainkban, amikor az egészségügy legsúlyosabb problémái világszerte a pszichiátriai megbetegedések, és a lelki egészségmegőrzés már nem csak az egyén, de a társadalom alapvető érdekévé is vált. Ez és a kifejezett olvasói igény késztette a kötet szerkesztőgárdáját és a kiadót arra, hogy közreadja a kézikönyv ötödik, bővített és átdolgozott kiadását. Új szerzőink mind olyan kollégák, aki már bizonyítottak saját területükön, az előző kiadásokban szerepelt írók pedig, akiket ismételten felkértünk, vállalták az adott téma teljes megújítását. Most is alapozhattunk több egyetemi tanszék munkatársainak részvételére, a fokozatosan alakuló OPAI szakemberei is jelentős feladatot vállaltak. A kötet szerkezete nem változott, megtartottuk az előző kiadás tagolását. Azonban változott a mentális zavarokat tárgyaló 3. rész, mivel időközben megjelent a DSM (Diagnostic and Statistical Manual) 5. kiadása, amely hosszú konszenzuális tárgyalások után ezeket a zavarokat egészen más beosztásba sorolja, így azokat mi is a tudományos kutatásokban elfogadott DSM-rendszer alapján mutatjuk be. Törekedtünk arra, hogy ez a viszonylag „nehézsúlyú” könyv könnyen olvasható legyen. Reméljük, újabb munkánk elnyeri mindazok megelégedését, akik veszik a fáradságot, és részben vagy egészben, de elolvassák a könyvet.
     

Vértes Gabriella - "HIPNÓZIS - HIPNOTERÁPIA"

     
Hipnozis250   Vértes Gabriella jungi irányultságú pszichoterapeuta, hipnoterapeuta. A Magyar Hipnózis Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke. Érdeklődésének középpontjában a pszichogén eredetű neurológiai kórképek, a krónikus fájdalom, és a hangulatzavarok állnak. E szakkönyv második kiadásának szerkesztésekor arra törekedett, hogy bemutassa a hipnoterápiával összefüggő, mai érdeklődő olvasói igényeket kielégítő ismereteket. A könyv négy új fejezettel gazdagodott. A hipnózis történeti bemutatásától a legmodernebb kutatási eredmények ismertetésén és a klinikumban ma használatos lehetőségek bő tárházán keresztül egészen a hipnózis jogi kérdéséig követik egymást a fejezetek. A szerzőgárda tagjai e szakterület legrangosabb képviselői. Több évtizedes kutató- és gyógyító munka tapasztalatát, kvintesszenciáját osztják meg az olvasóval. Az első kiadás sikere azt a reményt igazolta, hogy a hipnózist övező misztikus elképzeléseket eloszlatva sikerült e területen a tisztánlátást – mint szakmai célt – közkinccsé tenni.
     

Szőnyi Gábor - "A pszichoterápia tankönyve"

     
Pszichoterapia250   A tankönyv szerkesztésekor a pszichoterápiás kapcsolatot helyeztük a gondolkodás középpontjába. Ez a közös komplexitás, ami tartalmazza azokat a kérdéseket, amelyekkel a konkrét alkalmazás során meg kell birkóznunk. Pszichoterápiáról szólunk, amikor sorra vesszük az eljárások közös jellemzőit, vagy amikor a szakmai közösség kérdéseit érintjük. Pszichoterápiában gondolkodunk, amikor konkrétan tárgyaljuk az egyes gyakorlatban alkalmazott eljárásokat. Egy pszichoterápiás eljárás egyedi, megismételhetetlen kapcsolatban valósul meg, és sok szempontból valójában annyi pszichoterápia van, ahány pszichoterapeuta. Milyen egy pszichoterápia? Majdnem olyan, mint a köznapi beszélgetés, csak egy kicsit más. Egyszerre van benne a szakszerűség és a belső világ megnyílásához tartozó meghittség. A pszichoterápiás jártasság biztonságához sok éves tanulás és gyakorlat szükséges. A kívülálló számára ez érthetetlen. A terápia sematikus párbeszédnek tűnhet, ahol a betegnek végső soron mindent magának kell megoldania. Ez a könyv szeretné bemutatni, mi az a kis eltérés, amely miatt a pszichoterapeuta (és a pszichoterápia) nem pótolható. A szerkesztő
     

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo