Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

Látogatási információk

Közzétéve: 2022. március 24

Látogatási tilalom feloldása, illetve a látogatás feltételeinek meghatározása!

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 15144-1 2022 EÜIG Határozatában a 2021. november 1-jétől visszavonásig elrendelt látogatási tilalmat elrendelő határozatot 2022. március 3. napjával hatályon kívül helyezte. Ennek értelmében Intézetünkben a látogatási tilalmat a mai nappal feloldom, valamint a látogatás feltételeit az alábbiakban határozom meg:
A látogatást az alábbiak szerint szükséges biztosítani:
- A látogató az intézmény területére védettségi igazolvány nélkül és a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszt nélkül is beléphet! (2022.04.12.)
- A látogatóknak mindvégig viselniük kötelező 3 rétegű sebészi vagy FFP2 - FFP-3 (vagy azonos) besorolású maszkot.
- Egy beteghez naponta legfeljebb két fő látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.
- COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek az Eütv. 11 .§. (3)-(6) bekezdésben meghatározott esetek kivételével nem látogathatók.
- A fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések továbbra is érvényben vannak, annak betartása a betegek és látogatók számára is kötelező.
- Ha a beteg szabadtéren tudja fogadni a látogatót, akkor nincs korlátozva a látogatók száma. Az épület területére ugyanakkor maximum egy látogató léphet be egy beteghez tartozóan.

A látogatásra az alábbi időintervallumban kerülhet sor:
Fekvőbeteg osztályokon:
Amerikai úti telephelyen: 11-13 óra vagy 16-17 óra között
Lehel úti telephelyen: 10-12 óra vagy 16-18 óra között,
továbbá a Pszichiátria "A" Osztály és Pszichiátria "C" Osztály megfigyelőiben 16-18 óra között.

Központi Aneszteziológiai ás Intenzív Terápiás Osztályon:
Amerikai úti telephelyen: 14-15 óra között, valamint 17-18 óra között
Lehel úti telephelyen: 16-18 óra között

- A Lehel úti telephelyen az intermedier osztályokon („B” épület - infektológia, „A” épület - Pszichiátria D osztály) a látogatás továbbra sem engedélyezett.
- A High Security épületben fekvő betegek látogatása a kezelőorvossal egyeztetett időpontban, egyéni elbírálás alapján történhet.
- A csomagok bevitele a látogatási időben engedélyezett. Látogatási időn felül a csomagokat a portán kell leadni az osztály és a beteg nevének megjelölésével.

Kérem az utasításban foglaltak betartását!

med.habil. Dr. Erőss Loránd PhD
főigazgató főorvos

A látogató az intézmény területére védettségi igazolvány nélkül és a látogatást megelőző 48 órán belüli negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszt nélkül is beléphet! (2022.04.12.)

 

Büfé pályázat 2022 (újra meghirdetve 2022.02.02)

Közzétéve: 2022. január 20

Az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet 1135. Budapest, Lehel u. 59. sz. alatti telephelyén az ÁEEK 15/2018. számú hasznosítási szabályzata, a nemzeti vagyonról 2011. évi CXCVI, törvény (NvTv.), az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján nyílt pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő Lehel utca 59-61. sz. alatt nyilvántartott ingatlanon (Budapest XIII. Belterület) lévő 10+105 m2 területű büfék bérletére.
Az épületrészeket a szerződéskötéstől számított határozott, 2 évre terjedő időre, megtekintéskori állapotban kínálja bérbe adására.
A pályázati dokumentáció itt elérhető: LETÖLTÉS

 

Magyar Tudomány Ünnepe 2021

Közzétéve: 2021. november 05

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 2021 novemberében 18. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a „Magyar Tudomány Ünnepe 2021” című országos és határon túli programsorozatot.

MTU 2021

A Magyar Tudomány Ünnepe idei mottója: „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”, amelynek fő üzenete, hogy csak a tudományos tények és összefüggések ismeretében vállalkozhatunk a környezetünkben zajló folyamatok megértésére, és azok várható következményeinek felmérésére, befolyásolására; felhívja a figyelmet továbbá a közérthető és élményalapú ismeretátadás szerepére az álhírek visszaszorításában, valamint motiválni kívánja a fiatal generációkat eredeti gondolatok létrehozására.

Az idei eseményen intézetünk szakemberei is izgalmas témákban adnak elő november 8-án.

Minden előadás megtekinthető online az alábbi linken:

LINK

Program:
Fővédnök: Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az MTA doktora

Bővebben...
 

Bútorbolt pályázat

Közzétéve: 2021. március 02

     A Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (1135. Budapest, Lehel u. 59. sz.) az ÁEEK 15/2018. számú hasznosítási szabályzata, a nemzeti vagyonról 2011. évi CXCVI, törvény (NvTv.), az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X.4.) Kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján nyílt pályázatot hirdet a vagyonkezelésében lévő Lehel utca 59-61. sz. alatt nyilvántartott ingatlanon (megközelítés a Róbert Károly krt. 82-84. sz. felől, Budapest XIII. Belterület) lévő 125 m2 területű önálló épület bérletére.
Az épületrészeket a szerződéskötéstől számított határozott, 3 évre terjedő időre, megtekintéskori állapotban kínálja bérbe adására.

A pályázati dokumentáció itt elérhető: LETÖLTÉS

A pályázat lezárult. EREDMÉNY

 

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó stressz és szorongás kezelése egészségügyi dolgozóknál

Közzétéve: 2020. március 25

Csigó Katalin, Kéri Szabolcs
Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet


A koronavírus-járvány régen látott kihívás elé állítja az egészségügyi rendszert. A betegeket ellátó orvosokra, nővérekre és a kórházi teamek minden tagjára extrém pszichés teher nehezedik, mely az előttünk álló időszakban fokozódni fog.

A következő technikák jelentős mértékben segíthetik az egészségügyi ellátó rendszerben dolgozók stresszel való megküzdését és a szorongás csökkentését. Az összefoglalás döntően a Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA), a Kanadai Pszichológiai Társaság (CPA) ajánlásai alapján készült.

ÖNSEGÍTŐ ÉS ÖNGONDOSKODÓ TECHNIKÁK

A stressz- és krízisállapotokban az első és legelemibb feladat, hogy feltegyük a kérdést önmagunknak: mire van szükségünk? Amennyire lehetséges, figyelembe kell venni a saját szükségleteinket. Ha mi magunk nem vagyunk stabilak, nem fogunk tudni másokon megfelelően segíteni.

Bővebben...
 

A TÁMASZ Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg

Közzétéve: 2020. március 25

Kedves Pácienseink!

A járványhelyzet ellenére a TÁMASZ Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg, csak módosul az alábbiak szerint:
Személyes megbeszélésre, konzultációra továbbra is van lehetőség, de ezt előzetesen telefonon kell egyeztetni. Törekedni kell arra, hogy minél több ügy elintézésénél a személyes találkozást elkerüljük a fertőzés kockázata miatt.

Receptírás: A már kezelésben lévő betegeink telefonon tudnak jelentkezni nálunk. A recepteket az EESZT rendszerben rögzítjük. Személyes megjelenésre nincs szükség! A receptet TAJ kártyával a patikákban ki tudják váltani.

Telefonon az alábbi időszakban vagyunk elérhetőek: H-Cs 9:00-14:00; P: 9.00-12.00
Gyógyszerfelírás: H -SZ-Cs: 9:00-13:00


Ha lázas vagy légúti tüneteket észlel magán (pl. orrfolyás, köhögés), kérjük, hogy ne jelenjen meg az ambulancián, telefonon hívja fel háziorvosát a további teendők megbeszélése céljából. Együttműködésüket köszönöm.

Dr. Fórizs Éva
Gondozóvezető főorvos

Bővebben...
 

A Pszichiátriai Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg

Közzétéve: 2020. március 20

Kedves Pácienseink!

A járványhelyzet ellenére a Pszichiátriai Gondozóban a betegellátás nem szűnik meg, csak módosul az alábbiak szerint:

Személyes megbeszélésre, konzultációra
továbbra is van lehetőség, de ezt előzetesen telefonon kell egyeztetni. Törekedni kell arra, hogy minél több ügy elintézésénél a személyes találkozást elkerüljük a fertőzés kockázata miatt.
Receptírás:
A már kezelésben lévő betegeink telefonon tudnak bejelentkezni. A recepteket az EESZT rendszerben rögzítjük. A receptet TAJ szám megadásával és a személyazonosság igazolásával a patikákban ki tudják váltani.
Telefonos konzultációra
lehetőséget biztosítanak pszichológusaink, orvosaink és szociális munkásunk. Erre igényét az alábbi időpontokban jelezheti.

Telefonos elérhetőség: 06-1-465-2010 vagy 06-1-465-2016

Hétfőtől csütörtökig 8.00-18.00 óra között
Pénteken 8.00 és 11.00 óra között

Bővebben...
 

A március 18-i "Prof. Dr. Bereczki Dániel: Sztroke" előadása elmarad

Közzétéve: 2020. március 16

Kedves Kollégák!

A Leheletnyi Tudomány 2020. március 18-i "Prof. Dr. Bereczki Dániel: Sztroke" előadása a koronavírus-járvány miatt sajnálatos módon elmarad.

Megértésüket köszönjük!

Főigazgatói Titkárság

Bővebben...
 

Április 8-án a rezidens nap elmarad

Közzétéve: 2020. március 16

Kedves Kollégák!

Április 8-án a rezidens nap elmarad a koronavírus-járvány miatt.

Megértésüket köszönjük!

Nyírő Gyula OPAI

Bővebben...
 

1. oldal / 15

Kórházi adatok

KSH szám
15846035-8610-312-01 Adószám
15846035-2-42
Számlaszám
 MÁK 10023002-00362746-00000000 
ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Alapítvány


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo

Jelentés 2020

Pszichiátriai gondozói és osztályos
jelentések – 2020
xls-2 128

Gyermek gondozói jelentés
Pszichiátriai gondozói jelentés
Pszichiátriai osztályos jelentés

A 2020. évi jelentések XLS formában tölthetőek le a kiválasztott jelentés szövegére kattintva.