Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

Missziós nyilatkozat

Mens sana in corpore sano
(Iuvenalis)

 

Intézetünket 1884-ben alapították. Az első 50 évben itt kizárólag pszichiátriai betegeket kezeltek, majd ezt követően létrehoztak belgyógyászati, neurológiai, sebészeti, nőgyógyászati és intenzív osztályt, és átalakultunk a XIII. kerület lakosait ellátó általános közkórházzá. 2007-ben a sebészeti és nőgyógyászati osztályt központilag megszüntették. A betegellátásban a pszichiátria dominanciája végig megmaradt, és ennek is köszönhetően 2013-ban itt alapították meg – az OPNI 2007-es felszámolását követően – az új országos intézetet, Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet néven.

Intézetünk legfontosabb küldetése, hogy hagyományaihoz méltó emberbarát környezetben, korszerű szolgáltatást nyújtson betegei számára. Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetként a gyógyító munka mellett nemzetközi színvonalú kutatást és oktatási tevékenységet is végzünk, valamint módszertani szempontból véleményezzük és terjesztjük az új diagnosztikus és terápiás eljárásokat. Ezen feladatok mellett változatlanul kiemelt figyelmet fordítunk a XIII. kerületi betegek belgyógyászati, neurológiai, pszichiátriai, addiktológiai és szükség esetén intenzív osztályos ellátására. Orvosaink általában több szakvizsgával és nagy tapasztalattal rendelkeznek. Kiemelkedően magas a tudományos közleményeink száma.

A pszichiátria és az addiktológia egyre inkább az ambuláns kezelések irányba tolódik el, ezért betegeink számára több új speciális ambulanciát nyitottunk, ahová a különböző pszichés problémákkal lehet jelentkezni. Országosan hiánypótló, határterületekkel foglalkozó, ambulanciák is megkezdték a működésüket, ahová például onkológiai betegek jelentkezhetnek célzott pszichoterápiás kezelésre, illetve szexuális problémákkal küzdők felkereshetik a pszichiáter és belgyógyász főorvosok által vezetett szexuálmedicina szakrendelésünket.

Működésünk további javítása érdekében a betegeinktől kapott segítő szándékú észrevételeket megköszönjük, és azokat figyelembe vesszük.

Intézetünk a holisztikus medicina szemléletét vallja magáénak, amelyben nem választható el a testi és a lelki problémák kezelése, ahogy azt már az ókori görögök is gondolták:

„A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni.” (Platón)

 

2014. február 09.

 

Dr. Németh Attila PhD

főorvos  

Kórházi adatok

KSH szám
15846035-8610-312-01 Adószám
15846035-2-42
Számlaszám
 MÁK 10023002-00362746-00000000 
ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Alapítvány


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo

Jelentés 2020

Pszichiátriai gondozói és osztályos
jelentések – 2020
xls-2 128

Gyermek gondozói jelentés
Pszichiátriai gondozói jelentés
Pszichiátriai osztályos jelentés

A 2020. évi jelentések XLS formában tölthetőek le a kiválasztott jelentés szövegére kattintva.