Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

Köszönetnyilvánítás

 

Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Több, mint 10 éve a kórház kardiológia szakrendelőjében Dr. Máté Zsuzsa főorvosnő által kezelt betege vagyok.

Levelem abból az alkalomból írom, hogy hamarosan vidékre költözünk a családommal és nagyon szeretném elmondani Önnek, hogy milyen hálás vagyok a Kezelőorvosomnak, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI-nak, hogy több mint 80 éves koromat megérhettem.

Korábban jelentkeztek nálam szívpanaszok. Abban az időben közel két évig olyan lábikra görcseim voltak, hogy néhány lépés után meg kellett állnom, ekkor a görcs elmúlt, majd újabb 4-5 lépés és megállás. Egy rövid ideig egy szomszédos kórház szakrendelőjéből az ottani kardiológiára utaltak. Itt már szívgyógyszert kaptam, de a görcsös panaszaim megmaradtak. Amikor már súlyos állapotba kerültem, elsántikáltam a háziorvosomhoz, aki panaszaim hatására mentőt akart hívni, hogy bevitessen a Nyírő Gyula Kórházba. Jeleztem, hogy inkább magam mennék be. A doktor úr telefonált a kardiológiára és eligazított, hogy azonnal menjek be, és keressem Máté főorvosnőt a kardiológián.

A főorvosnő megvizsgált, leállította az előzőleg kapott gyógyszeremet, kaptam új gyógyszert és amikor megtudta, hogy cukorbeteg is vagyok, kézen fogott, átvitt a diabetológiára és bemutatott Dr. Egyházi László adjunktus úrnak. Innentől megváltozott az életem. Mindkét betegségem azóta kizárólag itt a Nyírő Gyula Kórházban kezelik.

Az időszakos kezelések során rendszeresek voltak az alapos vizsgálatok. Többször is kaptam holtert. Két alkalommal feküdtem a belgyógyászaton, volt alkalmam megtapasztalni a nyugalmat, a kedvességet a segíteni akarás szándékát. Máté főorvosnő rendelőjében havonta megjelenek. Ugyanis a syncumar adagolását havonta rendszeresen ellenőrzik. Asszisztensével is ebből a célból rendszeresen találkozom. Juhászné Réka is türelmesen végzi a dolgát. Soha nem éreztem a szakrendelőben azt, hogy teher lenne az ellátásom. Ha egy gyógyszer mellékhatása jelentkezik nyugodtan elmondhattam mindig. Főorvosnő azonnal a segítés szándékával fogadja a panaszt.

A jövőben még nem tudom, hogy mi lesz - visszaköltözöm régi lakhelyemre. Tatán most vásárolunk egy szép családi házat nagy kerttel. Hogy mi lesz a jövőm, - gondolok a kezelésekre -, azt még nem tudom. Ez a gondolat nagyon aggaszt. Ennek ellenére költözni kell, mert a lányom jövőjéről van szó. A mai munkalehetőségek és főként a keresetek nem teszik lehetővé, hogy a budapesti panelházunkban lévő lakásunkat a túl magas költségek miatt egy keresettel fent lehessen tartani.

Tisztelt Főigazgató úr.

A leírt gondolatokat szerettem volna Önnel megosztani. A Kórház olyan benyomásokat adott, ami példa lehet más hasonló intézmények részére is. Köszönöm a kapott törődést, és főként azt, amivel kezdtem, azt, hogy megérhettem ilyen magas életkort, ahhoz a Nyírő Gyula Kórház-OPAI-nak köze van.

 

Tisztelettel: K. I.

 

2015.08.24.

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo