Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

Interjú Berger Bernadettel a Zöldkereszt Angyalföldért Alapítvány kuratóriumi elnökével

Közzétéve: 2014. március 21

 

bergerbernadett v2Mi motiválta arra, hogy az Alapítvány kuratóriumi elnökségét elvállalja?

Az alapítványt Nagy István nevű vállalkozó hozta létre. Azért vállaltam a kuratórium elnökséget, mert sokan bizalmatlanok voltak az alapítvány pénzének felhasználását illetően. Reméltem, hogy személyem elég garancia lesz arra, hogy ismét bízzanak és adakozzanak az alapítvány részére. Szerettem volna, ha dolgozók látják, tudják, hogy mire fordítjuk az alapítványi támogatásokat, és a nyitottság meghozza a gyümölcsét.


Milyen nehézségekkel kellett szembenéznie az Alapítvány elnökeként?

Nehézség az, hogy a napi több féle munka mellett (ápolásvezetés, minőségirányítás, oktatás)  sok plusz feladattal jár az alapítvány működtetése, és sok dolgot kell párhuzamosan intézni az alapítványban (Adománykérések, adományokhoz igazoló dokumentumok összeállítása, adóigazolások kiállításának nyomon követése, átutalások nyomon követése stb.) Gyakran a támogatók ragaszkodnak az eredeti cégbírósági bejegyzéshez, melyet kikérni a bíróságtól külön idő és pénz, melyet többnyire munkaidőn túl tudunk intézni Mindhárman ezt ellenszolgáltatás nélkül végezzük!


Hogyan képzeli el az Alapítvány jövőjét?

Szeretném elérni, hogy több bevétel jöjjön be az adók 1%-ból, hogy többet tudjunk segíteni a kórháznak. Szeretném, ha a kórház dolgozói magukénak éreznék az alapítványt, az alapítványon keresztül szereznének támogatókat a kórháznak, így a saját osztályuknak is.


Mit tesznek azért, hogy még több támogatásban részesüljön az Alapítvány?

Először is az előbb említett „nyitottságot” tartjuk szem előtt, másodsorban pedig minden osztályra kihelyeztünk az alapítványról egy plakátot, és a plakátok alá egy dobozba kitettük a csekkeket. Ha valaki adakozni szeretne, akkor így lehetősége van rá. A Nyírlevélben rendszeresen megjelenik információ az alapítvány tevékenységéről. Adóbevallás idején az 1 %-ról rendelkező nyilatkozatokat elkészítve eljuttatjuk a munkatársainkhoz, hogy csak borítékba kelljen rakni az adóbevallással együtt! Összdolgozói, főorvosi, és főnővéri értekezleteken is több alkalommal beszámolok az alapítvány aktuális tevékenységéről, és ezeken a fórumokon is kérem, hogy támogassák az alapítvány működését.

Jelenleg azon fáradozunk, hogy az új jogszabály értelmében a határidőig benyújtsuk a közhasznúsági kérelmünk meghosszabbítását a bírósághoz, mert ez nagyon fontos a továbbműködésünk érdekében.

 

 

 

 


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Kórházi adatok

KSH szám
15493125-8610-32-01 Adószám
15493125-2-41
Számlaszám
 MÁK 10023002-00317148-00000000 
Statisztikai jelzőszám
15493125-8610-32-01
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png