Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

Az OMIII szervezésében tért vissza a pszichiátriai szakdolgozók rangos fóruma

Közzétéve: 2023. július 14

 

Három év kihagyás után újra megrendezték a Pszichiátriai Szakdolgozók Országos Kongresszusát az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) – Nyírő Gyula Központ szervezésében Budapesten. A rendezvényen több, mint 120 olyan szakember vett részt, aki a pszichiátriai betegápolás valamilyen formáját hivatásként választotta életpályájának.

pszich23 logo l

A Pszichiátriai Szakdolgozók XXII. Országos Kongresszusa az új pszichiátriai gyakorlati megközelítések és innovációk megvitatására összpontosított, amelyek meghatározzák a mentális zavarokkal küzdő betegek ellátását a 21. században és hatékony válasz kínálnak napjaink kihívásaira.
A résztvevőket a nyitónapon Dr. Reszegi Ibolya, az OMIII ápolási igazgatója köszöntötte, majd a rendezvényt Gerencsér Andrea, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) ápolásügyi koordinációs igazgatója, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke, valamint Prof. Dr. Kéri Szabolcs, az OMIII főigazgató-helyettese, a kongresszus védnöke nyitották meg.
A rendezvény három napja során a résztvevők olyan komplex, izgalmas témákba nyerhettek bepillantást a 7 szekció 29 előadásának köszönhetően, mint a transzkraniális mágneses stimuláció vagy éppen a magas biztonságú pszichiátria. Szó esett többek között a pszichiátriai járó- és fekvőbetegellátás innovációiról, a sürgősségi pszichiátria intervenciós lehetőségeiről, az addiktológiában zajló szemléletváltás eredményeiről és a betegfoglalkoztatás fejlődéséről.
A tudományos előadásokat a szakdolgozók éves munkáját támogató workshopok egészítették ki, ezen túlmenően pedig az érdeklődők ellátogathattak az OMIII Lehel utcai telephelyére, és a helyszínen bepillantást nyerhettek az országos intézet pszichiátriai és addiktológiai ellátóegységeinek működésébe, megismerve azok jó gyakorlatait.
„Úgy gondolom, elértük a célunkat, és sikerült egy magas színvonalú tudományos programot megvalósítani nagy érdeklődés mellett, ahol egyben a résztvevő szakdolgozóknak a közösség- és kapcsolatépítésre is nyílt lehetősége. Az ország minden pontjáról számos kolléga érkezett a kongresszusra. Aktuális szakmai ismereteket és trendeket osztottak meg egymással, hatékony együttműködések indultak be és hasznos gyakorlati tanácsokkal szolgáltak egymásnak a jelenlévők” – értékelte a rendezvényt Dr. Reszegi Ibolya, a szervező OMIII ápolási igazgatója.
A kongresszus végén számos a közönség megszavazta a legjobb előadásokat, és megválasztotta a kongresszus új vándorképét, amely a jövő évi szervezővároshoz, Kiskunhalashoz került.

A Pszichiátriai Szakdolgozók XXII. Országos Kongresszusának legjobb előadói:
1. hely – Zalatnai Zoltán (OMIII, High Security Részleg): A pszichoterápiás rezsimtől a High Securityig. Az elmúlt 30 év
2. hely – Soczó László, Dr. Bóna Orsolya (Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza): Páciensből koterapeuta
3. hely – Ruprecht Mariann (OMIII, Addiktológiai Osztály): Változásban élni

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo